Připravila jsem si pro Vás jednoduchý test asertivního chování. Zvládne ho opravdu každý a nezabere ani moc času. Výsledek zjistíte tím, že spočítáte dohromady zapsané body a vyjde Vám, na jaké úrovni v asertivitě jste. K čemu je to dobré? Pro někoho je těžké si představit, v jakých situacích se asertivita hodí. Přitom jde o každodenní „chleba“. Položky v testu Vám napoví, v jakých chvílích byste mohli být asertivnější. A pro někoho, kdo už na kurzu byl, se test výborně hodí pro pravidelnou sebereflexi. Test si můžete zdarma stáhnout opakovaně a po čase se otestovat znovu.

Jistě existuje nekonečné množství situací, ve kterých se asertivita může hodit. V testu jsem použila některá témata, která zazněla na mých kurzech asertivity. Výsledky testu berte s nadhledem a sebe-testování si  užijte. * Instantní rada: můžete test vyplňovat s někým blízkým nebo třeba s kolegou v práci, a dozvědět se zajímavé informace. Je jasné, že test nemůže odhalit vše. Spíše Vás navede k přemýšlení o Vašich silných a slabých stránkách a o tom, co byste ve svém životě mohli změnit, aby se Vám žilo lépe. Třeba Vám k tomu asertivita pomůže. Přeji příjemné testování!

TEST ASERTIVITY si můžete stáhnout zdeEmilie

Chcete si přečíst další články? Kouknout na další kurzy komunikace a asertivity? Nebo mi napsat? Ráda Vám pomohu. Sledujte stránku na Facebooku Kurzy asertivity.

* Instantní rada je jen jedna z možností asertivní komunikace, kterou můžete udělat. Protože možností je vždy desítky, a asi by to nikoho nebavilo číst. Chcete být asertivní? Naučím Vás to.